Вебінар «Фермери і ОТГ»: Правові основи створення,  діяльності та державна підтримка  фермерських господарств

296

Всеукраїнська асоціація об’єднаних територіальних громад, на базі секторальної платформи «Сільський розвиток», провела вебінар на тему «Фермери і ОТГ» у якому взяли участь голови ОТГ з 18 областей України.

Олександра Шереметьєва, голова платформи, голова Омельницької ОТГ, зазначила про  роль фермерів у житті сільських громад, про те, що громади повинні шукати свої, власні стратегії виживання.

Головним спікером був Роман Корінець – Президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, який провів дискусію та відповів на головні питання голів громад щодо розвитку фермерства, а саме:

  • Правові основи створення та діяльності фермерських господарств.
  • Особливості створення та діяльності сімейних фермерських господарств.
  • Державна підтримка фермерських господарств
  • Регіональна підтримками фермерських господарств.
  • Приклади програм ОТГ щодо підтримки фермерських господарств.
  • Формування у ОТГ врядування, дружнього до фермерства.

Детальніше в презентації (посиланням )

Також учасники заслухали виступи голів громад, які вже мають практичні напрацювання успішних економічних прикладів (молочні кооперативи, ягідництва і садівництва, первинна переробка і створення доданої вартості власної сільськогосподарської продукції тощо).

У співпраці з Асоціацію сільськогосподарських дорадчих служб України під час вебінару було прийнято рішення про проведення наступних вебінарів з питань створення сільських кооперативів від «А» до «Я», підготовки написання проектів та  програм розвитку аграрної політики щодо залучення недержавних ресурсів.