Відбувся семінар «Від теорії до практики застосування ґендерно орієнтованого підходу в бюджетному процесі»

589

Низький рівень участі жінок у політичних та суспільних процесах, глибоко вкоріненні ґендерні стереотипи – на жаль, це досі серйозні виклики, які стоять перед Україною.

Так, одним із векторів своєї діяльності Асоціація ОТГ визначила саме впровадження та відстоювання принципів ґендерної рівності як невід’ємної складової  сталого розвитку об’єднаних територіальних громад.

Сьогодні у партнерстві із Проектом «Ґендерно-орієнтоване бюджетування» та «U-lead with Europe» провели семінар для голів та спеціалістів ОТГ «Від теорії до практики застосування ґендерно орієнтованого підходу в бюджетному процесі».

Під час заходу учасники знайомились  із сутністю та принципами ґендерно орієнтованого бюджетування, а також отримали  практичний досвід застосування ґендерно орієнтованого підходу в бюджетному процесі відповідно до Методичних рекомендацій затверджених наказом Міністерства фінансів України.

«Платформи Асоціації ОТГ «З питань гендерної рівності» та «Місцеві бюджети та фінанси»– це майданчик для всіх програм, державних інституцій, об’єднаних територіальних громад для обміну досвідом щодо вирішення ґендерних проблем та напрацювання спільних рішень», – наголосила Валентина Полтавець, виконавчий директор Асоціації ОТГ.

Свою чергою, Мая Босніч, керівниця Проекту ГОБ зазначила: «Наразі наш проект активно співпрацює із Міністерством фінансів України у напрямку інтеграції ґендерних питань в бюджетний процес на місцевому рівні. Також ми вдячні нашим партнерам Асоціації ОТГ, які забезпечують нам ефективну комунікацію з громадами»

Довідково: «Методичні рекомендації щодо застосування ҐОБ головними розпорядниками бюджетних коштів» є керівництвом для всіх установ і організацій у  їхній  роботі з ґендерного бюджетного аналізу та ґендерного бюджетування в рамках управління державними фінансами в Україні. Методичні рекомендації враховують потреби не тільки населення, на яке спрямовані послуги, а й тих, хто ці послуги надає. (Завантажити)