Ази контролю і нюанси аудиту: новий посібник для представників місцевих органів влади

457

В умовах децентралізації зміни управлінських підходів у діяльності органів місцевого самоврядування, впровадження нових інструментів забезпечення прозорості та ефективності бюджетного процесу, особливого значення набуває розуміння системи державного фінансового контролю. Про це повідомляє Асоціація об’єднаних територіальних громад.  

Експерти проекту «ЄС для підсилення державних фінансових систем місцевих урядів» LOGICA, який реалізується в Україні за підтримки Європейського Союзу, підготували практичний посібник для представників місцевих органів влади «Ази контролю і нюанси аудиту» (ЗАВАНТАЖИТИ).

У Посібнику йдеться про функціонування системи державного фінансового контролю в Україні, про повноваження і відповідальність органів, які здійснюють державний фінансовий контроль, та керівників державних органів і бюджетних установ у цій сфері.

Видання допоможе місцевим органам влади краще зрозуміти сутність державного фінансового контролю та його завдання, орієнтуватися у положеннях та вимогах нормативно-правових актів та стане настільною книгою при реалізації повноважень у цій сфері.

Нагадаємо,  15 травня Асоціація об’єднаних територіальних громад та проект технічної допомоги «ЄС для підсилення державних фінансових систем місцевих урядів» (Проект LOGICA) підписали Угоду про взаєморозуміння та співпрацю.  Спільна діяльність буде будуватися за такими напрямками:  Підготовка навчальних матеріалів для працівників органів місцевого самоврядування; Проведення семінарів, конференцій та інших навчальних заходів з підвищення кваліфікації службовців ОМС; Спільна робота над удосконаленням законодавства з питань функціонування місцевих бюджетів тощо.