Дайджест конкурсів та грантів для ОТГ

2079

Пропонуємо вашій увазі актуальну  інформацію про оголошені грантові проекти та конкурси для об’єднаних територіальних громад.

 1.   Проект “Підвищення якості наданих послуг з безкоштовним впровадженням системи оцінки якості та управління лояльністю”

Дедлайн:  13 до 26 січня 2020 року.

ГО “Агенція інноваційного, сталого розвитку та ресурсоефективності розпочинає прийом заявок для участі в проекті “ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ НАДАНИХ ПОСЛУГ з безкоштовним впровадженням системи оцінки якості та управління лояльністю” відповідно до міжнародного стандарту ISO 10004:2018 “Менеджмент якості. Задоволеність клієнтів. Керівництво з моніторингу та вимірювання.”

Мета проекту — підвищення якості послуг, що надаються, та лояльності громадян, які їх отримують; впровадження інструмента зворотнього зв’язку та оцінки щодо якості наданих послуг (адміністративних, медичних, комунальних, освітніх та інших  послуг) громадянам через: QR-код, пульти або веб-сайт; отримання аналітичної інформації, звітів, повідомлень і відстеження у режимі реального часу динаміки індексів лояльності чи невдоволення мешканців якістю отриманих послуг у будь-якому місці зіткнення виконавчих служб (ЦНАП, лікарня, комунальні установи та будь-які інші); реалізація організаційних та управлінських рішень щодо усунення недоліків та підвищення якості в наданні послуг на основі аналітичних даних.

Цільова аудиторія:

  • Обласні державні адміністрації та ради;
  • міста обласного підпорядкування;
  • об’єднані територіальні громади;
  • районні державні адміністрації та ради;
  • міста та населені пункти районного підпорядкування;
  • комунальні, промислові, приватні підприємства та ОСББ;
  • громадські організації, агенції регіонального та місцевого розвитку.

Реалізація проекту дасть можливість:

  1. підвищити якість послуг, які надаються;
  2. підвищити лояльність громадян до послуг та структур, закладів, організацій, які їх надають;
  3. створити систему управління якістю відповідно до міжнародного стандарту управління якістю  ISO 10004:2018.
  4. обмінюватися кращими практиками щодо заходів з підвищення якості послуг, що надаються.

В рамках проекту буде здійснено: 

  1. відбір учасників, які зацікавлені у підвищенні якості послуг, що надаються, та лояльності громадян, які їх отримують
  2. організацію та проведення серії вебінарів учасникам проектів з реалізацією наступних заходів:
  • створення структури з управління якістю, визначення локацій, фахівців та послуг в місцях зіткнення та їх отримання;
  • розробка шаблонів документів, необхідних для функціонування системи оцінки якості наданих послуг, зокрема: функціональні обов’язки кожного ступеню; положення (методика) системи мотивації для менеджерів з управління якістю;
  • проведення розрахунку базового рівня оцінки якості наданих послуг, локацій, фахівців в місцях зіткнення та отримання послуг;
  • внесення даних для проведення оцінки якості наданих послуг відповідно до зібраної інформації про них та локації, фахівців;
  • розрахунок середньої оцінки якості наданих послуг відповідно до фахівців, локацій;
  • визначення послуг, локацій та фахівців, які мають негативні відгуки;
  • проведення аналізу даних щодо якості наданих послуг;
  • створення сучасного онлайн-інструмента оцінки наданих послуг, аналізу та контролю отриманих даних системою оцінки якості;
  • створення інтерактивної мапи рейтингу фахівців, локацій та послуг.

Прийом заявок триватиме з 13 до 26 січня 2020 року.

Оголошення переможців відбудеться 27 січня 2019. Більш детально з інформацією щодо участі в проекті можна ознайомитись на сайті Агенції www.aisdre.com. Заповнити анкету учасника можна безпосередньо на сайті http://otsinka-iakosti.aisdre.com/ або за посиланням.

Участь у проекті БЕЗКОШТОВНА та фінансується Агенцією інноваційного, сталого розвитку та ресурсоефективності.

Для більш детальної інформації просимо звертатися за телефоном: +380661545542 або надсилати листи на електронну адресу: info@aisdre.com.

ДОКУМЕНТИ: 

Більш детально з інформацією щодо участі в проекті можна ознайомитись на сайті Агенції www.aisdre.com. Заповнити анкету учасника можна безпосередньо на сайті http://otsinka-iakosti.aisdre.com/ або за посиланням.

У разі виникнення запитань:

2.   Програма Фонду розвитку українських ЗМІ – 2020

Посольство Сполучених Штатів Америки запрошує незалежні засоби масової інформації (друковані, радіо, телевізійні та електронні) подавати заявки на конкурс Фонду розвитку українських ЗМІ. Конкурс проходить на постійній основі і не має кінцевого терміну.

Фонд розвитку українських ЗМІ приймає заявки від незалежних українських ЗМІ – друкованих, теле-, радіо- та Інтернет-ресурсів. Партійні та державні ЗМІ під фінансування не підпадають. Програма також надає індивідуальні гранти журналістам та представникам українських медіа. Недержавні організації можуть претендувати на отримання фінансування, якщо їхні проекти безпосередньо сприяють розвиткові українських медіа.

Під фінансування не підпадають рекламні видання; інформаційні бюлетені, які видаються недержавними організаціями; спеціалізовані видання, орієнтовані на висвітлення вузькопрофесійної тематики; проекти, які переслідують партійні або політичні інтереси.

Максимальна сума фінансування становить 50 000 дол. США, однак середній розмір грантів становить 15 000 – 25 000. Сума гранту залежить від обсягу запланованої діяльності та періоду виконання проекту, який може тривати від 1 до 12 місяців.

Організації та ЗМІ заохочуються до пошуку джерел співфінансування від інших донорів.

Підвищення професійних стандартів українських журналістів шляхом:

  • Проведення тренінгів для журналістів з питань медіа етики, протидії дезінформації, кібербезпеки та нових медіа.
  • Сприяння співпраці та партнерству між регіональними журналістами.
  • Підвищення організаційної спроможності роздержавлених ЗМІ шляхом створення стійких бізнес-моделей, вивчення потреб аудиторії, покращення маркетингу та продажів.
  • Підтримки журналістських розслідувань шляхом розробки професійних стандартів та заохочення дослідженого та збалансованого аналізу соціальних та економічних питань, особливо на регіональному рівні.

Забезпечення сприятливого середовища для розвитку українських медіа шляхом:

  • Посилення інститутів, що займаються питаннями медіа етики та створення регіональних мереж для захисту медіа-етики на місцевому рівні.
  • Моніторингу порушень прав журналістів.
  • Запобігання використанню платних матеріалів (джинси), дезінформації та маніпуляцій у ЗМІ.
  • Підтримки розвитку малих місцевих ЗМІ для створення більш незалежного та конкурентоспроможного медіа-сектору.

Сприяння провідній ролі ЗМІ в демократичному суспільстві шляхом:

  • Забезпечення та підтримки провідної ролі медіа для забезпечення прозорості та підзвітності уряду.
  • Підтримки діалогу між урядом, засобами масової інформації та громадянським суспільством через навчання представників державних прес-офісів.
  • Проведення спільних семінарів, робочих зустрічей та круглих столів.

Підвищення якості української журналістської освіти шляхом:

  • Проведення студентських стажувань та менторських програм у провідних національних та регіональних ЗМІ.
  • Надання тренінгів зі створення новинного контенту для телебачення, друкованих та онлайн ЗМІ, аналітики та журналістики даних.
  • Модернізації навчальних радіо та телестудій на факультетах журналістики (н-д, як частина більшого проекту, який має на меті створення університетських медіа).
  • Розробки та впровадження курсів медіа-менеджменту для поліпшення інституційної спроможності ЗМІ, роботи з персоналом та стратегічним плануванням.

Для того, щоб взяти участь у конкурсі Фонду розвитку ЗМІ, надсилайте концепцію проекту на адресу: KyivMDF@state.gov. Концепція має містити мету, основні заходи, очікуваний вплив, результати, тривалість та приблизний кошторис. Документ за обсягом не має перевищувати однієї сторінки. Якщо подана Вами проектна концепція відповідатиме завданням Фонду розвитку ЗМІ і зможе продемонструвати вимірюваний вплив, працівники програми нададуть необхідні інструкції щодо того як заповнити необхідний пакет документів.

Всі організації та ЗМІ, які претендують на отримання фінансування від уряду США, мають отримати код DUNS (за виключенням індивідуальних подавачів) і зареєструватися в системі SAM.GOV. Ми радимо Вам розпочати процес реєстрації якомога раніше, оскільки він може тривати декілька тижнів. Просимо також зауважити, що реєстрацію в SAM потрібно оновлювати кожні 12 місяців.

ДОКУМЕНТИ: 

Всі організації та ЗМІ, які претендують на отримання фінансування від уряду США, мають отримати код DUNS (за виключенням індивідуальних подавачів) і зареєструватися в системі SAM.GOV. Ми радимо Вам розпочати процес реєстрації якомога раніше, оскільки він може тривати декілька тижнів. Просимо також зауважити, що реєстрацію в SAM потрібно оновлювати кожні 12 місяців.

У разі виникнення запитань:

Для більш детальної інформації просимо звертатися за телефоном: +380661545542 або надсилати листи на електронну адресу: info@aisdre.com.

3. Гранти для організацій на реалізацію мистецьких проєктів за участі молоді 

Дедлайн: 28 лютого 2020 року

Гранти надаються House of Europe в рамках програми творчої підготовки та розбудови потенціалу молоді, яка підтримує проєкти, що залучають молодих людей віком від 16 до 25 років та мають на меті розвиток локальних мистецьких ініціатив.  Дедлайн – 28 лютого 2020 року.

Головними дійовими особами поданих на конкурс проєктів є молодь, яка хотіла б долучитись до процесу змін у суспільстві через спільні практики сучасного мистецтва та мистецького активізму. Програма передбачає співпрацю організацій та молоді з менторами – молодими художниками з ЄС. Основним фокусом програми є підтримка локальних спільнот та локальних низових ініціатив в регіонах України (зокрема в малих та середніх містах).

Програма розпочинається у січні 2020 року та триватиме до листопада 2022 року. Програма є частиною House of Europe, фінансується Європейським Союзом та реалізується Goethe-Institut в Україні.

Ця можливість найкраще підходить для організацій:

– Які бажають розвивати локальну художню спільноту та створюють проєкти, де головними учасниками є молоді люди віком від 16 до 25 років

– Які зацікавлені в колаборації з ментором з ЄС

– Що зазвичай мають обмежений доступ до фінансування

Ця можливість передбачає:

– Грантову програму для реалізації мистецьких проєктів

– Підтримку інноваційних методів роботи з молоддю

– Фокус на сучасні мистецькі практики

Що отримає учасник?

– Фінансування на реалізацію проєкту – від EUR 6,000 до EUR 10,000 в залежності від масштабів проєкту

– Менторську підтримку від молодого митця з ЄС

– Офлайн воркшоп для представників організації-грантоотримувача

Що потрібно для подачі заявки?

– Бути зареєстрованим в Україні як юридична особа, яка має право отримувати фінансову допомогу

– Додати бюджетну форму

– Додати реєстраційні документи

Як подати заявку?

Заявка з необхідним пакетом супровідної документації подається в електронній формі через онлайн-платформу. Доступ до неї відкривається натиснувши кнопку “Подати заявку” вгорі: https://houseofeurope.org.ua/opportunity/36

Додаткові документи:

– Інструкція для заявників (клікніть, щоб ознайомитися)

– Бюджетна форма (клікніть, щоб завантажити)

Що варто знати:

Ви маєте включити витрати на приїзд ментора в Україну в свій бюджет.

Ви можете обрати ментора самостійно або ми допоможемо вам.

Організація може бути підтримана програмою лише один раз. Неуспішний заявник може подавати проект у наступному конкурсі — після внесення змін.

  ДОКУМЕНТИ

Заявка з необхідним пакетом супровідної документації подається в електронній формі через онлайн-платформу. Доступ до неї відкривається натиснувши кнопку “Подати заявку” вгорі: https://houseofeurope.org.ua/opportunity/36

Додаткові документи:

– Інструкція для заявників (клікніть, щоб ознайомитися)

– Бюджетна форма (клікніть, щоб завантажити)

    У разі виникнення запитань:

 Вікторія Луночкіна

viktoriia.lunochkina@houseofeurope.org.ua

 4.   Стипендія на створення матеріалу, який може змінити життя громади

Дедлайн:   до 24 січня 2020

ГО «Інтерньюз-Україна» відкриває реєстрацію учасників стипендіальної програми на створення матеріалів у напрямі журналістики рішень. Пріоритет буде надаватися ідеям, які стосуються впровадження реформ на місцевому рівні. Сума стипендії – від 2 000 грн до 4 000 грн. Надсилайте заявку до 24 січня.

ЩО ТАКЕ ЖУРНАЛІСТИКА РІШЕНЬ?

Усе більше українців вимагають від представників медіа не лише відповідей на класичні запитання журналістики «хто?», «що?», «де?», «коли?» та «чому?». Набагато важливішою для них є відповідь на запитання «що робити далі?». Саме у цій площині розвивається абсолютно новий на українському медіаринку напрям Solution Journalism (або «журналістика рішень»).

ОСНОВНІ ОЗНАКИ ЖУРНАЛІСТИКИ РІШЕНЬ

  • Відповідає на запитання «Як?».
  • Розкриває соціальну проблему або конфлікт.
  • Дає приклад/приклади вирішення проблеми.
  • Орієнтується на цільову аудиторію, яка могла би повторити це рішення.
  • Розповідає позитивні історії, але не має ознак реклами/піару.
  • Фокус – на ефективності, а не на добрих намірах; журналіст наводить очевидні докази результатів завершеної справи.

Влучні приклади матеріалів, написаних у жанрі журналістики рішень за підтримки ГО «Інтерньюз-Україна»:

Сума стипендії варіюватиметься від 2 000 грн до 4 000 грн в залежності від якості й типу виробленого матеріалу.

ХТО МОЖЕ ПОДАТИ ЗАЯВКУ?

У конкурсі можуть брати участь представники медіа (друковані, онлайн та телевізійні), ОКРІМ КОМУНАЛЬНИХ медіа, та незалежні журналісти (за наявності домовленості з медіамайданчиком про майбутнє розміщення матеріалу).

У заявці можна запропонувати до трьох матеріалів. Умовою отримання стипендії є гарантія розміщення вироблених матеріалів в ефірі/на шпальтах відповідної медіаорганізації.

Відбір учасників здійснюватиме Конкурсна комісія (незалежні експерти), яка також надаватиме консультаційну підтримку відібраним учасниками під час виробництва матеріалів. Великою перевагою буде використання мультимедійних інструментів: фото, відео, інфографіки тощо або створення лонгрідів.

Для участі необхідно зареєструватися до 24 січня за цим посиланням.

Учасникам, які успішно пройдуть відбір, прийде підтвердження на електронну пошту до 29 січня.

Додаткову інформацію ви можете отримати у координаторки програми Олександри Панової (opanova@internews.ua).

Програму організовано ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

ДОКУМЕНТИ:

Для участі необхідно зареєструватися до 24 січня за цим посиланням.

1920_h_1080_t.jpg   171.3 КБ

У разі виникнення запитань:

opanova@internews.ua

  5.   Гранти на мікропроекти від посольства Федеративної Республіки Німеччини

Дедлайн:   21 лютого 2020 року

Посольство Німеччини в Україні щороку надає підтримку обмеженій кількості  мікропроектів, які спрямовані на поліпшення умов життя вразливих верств населення. Йдеться про проекти, що реалізовуються протягом короткого терміну, як правило до трьох місяців. Дедлайн – 21 лютого 2020 року.

Важливе зауваження:

Організації/установи/спілки/неурядові організації з Харківської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської та Запорізької областей подають заявки до Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччина.

У 2019 році ми змогли надати сприяння вісьмом мікропроектам.

У співпраці з ініціативами громадянського суспільства та комунальними закладами, за умови надання ними власних суттєвих внесків, за минулі декілька місяців було, серед іншого, відремонтовано і переоснащено їдальні і кухні сільських шкіл, придбано терапевтичне і тренувальне обладнання для реабілітаційних центрів, проведено ремонт санвузлів і вікон у дитсадках і сільських школах, а також реконструйовано пральну кімнату міського притулку для громадян похилого віку.

Також і в 2020 році Посольство має намір підтримувати різні проекти шляхом надання часткового фінансування.

Заявки на отримання коштів можуть бути подані до 21 лютого 2020 року.

Докладнішу інформацію Ви знайдете у Пам’ятці.

ДОКУМЕНТИ:

Формуляр заявки (українською)

Antrag und Finanzierungsplan (Deutsch)

Джерело

У разі виникнення запитань:

  • wi-13@kiew.diplo.de

6. Гранти на підтримку МСП, якими володіють та керують жінки

Дедлайн:    31 липня 2020 року.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ), яка реалізується компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк.», приймає грантові заявки від українських малих та середніх підприємств (МСП), якими керують і володіють жінки, що бажають розширити свій діючий бізнес. Дедлайн – 31 липня 2020 року.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ), яка реалізується компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк.», приймає грантові заявки від українських малих та середніх підприємств (МСП), якими керують і володіють жінки, що бажають розширити свій діючий бізнес. Заходи з розширення бізнесу можуть бути спрямовані на підвищення продуктивності та збільшення виробництва, вихід на зовнішні ринки, розширення асортименту продукції, підвищення ефективності бізнесу завдяки запровадженню інноваційних та ІТ-рішень тощо.

Гранти надаватимуться та впроваджуватимуться відповідно до правил USAID та Уряду США, що регулюють гранти за контрактами, та внутрішніми процедурами управління грантами Програми КЕУ.

Будь ласка, надсилайте всі запитання щодо цього запиту на електронну адресу: Grants@CEPUkraine.org з зазначенням «ЗПЗ-2019-009» у темі електронного листа. Програма КЕУ допомагатиме заявницям зрозуміти процедуру подання заявок в режимі електронного листування.

Процес подання заявок складатиметься з одного етапу. Заявниці повинні подавати Грантову заявку (Додаток А), Деталізований бюджет гранту (Додаток B), використовуючи шаблони, що надаються.

Додатки

Джерело

ДОКУМЕНТИ:

 У разі виникнення запитань:

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України»

Grants@CEPUkraine.org

 

7.   Підтримка ініціатив місцевих жіночих правозахисних організацій

Дедлайн:  15 серпня 2020 року.

Організація Пакт в рамках проекту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», який впроваджується за підтримки Міністерства закордонних справ Канади, запрошує українські організації, які працюють у сфері захисту прав жінок (жіночі організації), до участі у щорічному конкурсі. Дедлайн – 15 серпня 2020 року.

Метою даної Програми є підтримка ініціатив місцевих жіночих правозахисних організацій, які представляють інтереси або надають послуги найбільш вразливим та маргіналізованим дівчатам та жінкам, таким як:

–             внутрішньо переміщені дівчата і жінки, та інші категорії дівчат і жінок, яких торкнулась проблема конфлікту на сході України (учасниці бойових дій та ветеранки, вдови та матері загиблих воїнів)

–             жінки ЛГБТІК

–             жінки з інвалідністю

–             жінки, які живуть з ВІЛ

–             ромcькі жінки

–             сільські жінки та дівчата.

Завдання

Діяльність в межах Програми передбачає виконання завдань в наступних сферах:

1.       Профілактика насильства щодо жінок та послуги жінкам, постраждалим від насильства на рівні громади;

2.      Покращення доступу до соціальних, медичних, освітніх та адміністративних послуг для цільових груп;

3.      Посилення економічної безпеки цільових груп;

4.      Подолання ґендерних стереотипів та формування ґендерно чутливих соціальних норм.

Види діяльності можуть включати, але не обмежені наступними:

–          адвокаційні заходи, спрямовані на підвищення рівня реалізації та захисту прав зазначених вище категорій жінок та дівчат;

–          тренінги для правокористувачів та тих, хто відповідає за реалізацію прав;

–          заходи з мобілізації громади;

–          інформаційні та комунікаційні кампанії;

–          дослідження;

–          надання послуг.

Очікувані результати

В результаті виконання проектів, які будуть підтримані в рамках Програми, очікується, що зазначені вище цільові групи дівчат та жінок зможуть більш повно реалізовувати свої права в Україні.

Географічне охоплення

Проектна діяльність може здійснюватися в будь якому регіоні України, але на місцевому або обласному рівнях

Обсяг фінансування

Загальний обсяг фінансування в межах Програми становить 1 800 000, 00 (один мільйон вісімсот тисяч) гривень. Максимальне фінансування кожної окремої заявки не має перевищувати суму 180 000,00 (сто вісімдесят тисяч) гривень. Коли загальна сума фінансування в межах Програми буде вичерпана, Пакт офіційно повідомить про це на веб сайті Пакту в Україні та через соціальні мережі.

Критерії відповідності:

Організація відповідає визначенню місцевої жіночої правозахисної організації, наданому в цьому Оголошенні, а саме:

–          організацію очолює жінка;

–          організація зареєстрована як неприбуткова на території України. Візьміть до уваги, що заявки від державних та/чи політичних структур, партій, сил, релігійних організацій підтримуватись не будуть. Також не будуть надаватись гранти фізичним особам.

–          місією організації є боротьба з усіма формами дискримінації жінок та забезпечення рівних прав жінок та чоловіків у всіх сферах суспільства шляхом просування прав жінок як прав людини, адвокації (на різних рівнях від місцевої політики до міжнародної), освіти та підвищення обізнаності, моніторингу дотримання прав жінок на основі міжнародних документів та національного законодавства і політик на його виконання, надання послуг жінкам та дівчатам;

–          організація здійснює свою діяльність на місцевому або обласному рівнях;

–          організація представляє/захищає інтереси груп жінок та дівчат, визначених як цільові в рамках даної Програми, а саме:  внутрішньо переміщені дівчата і жінки та інші категорії дівчат і жінок, яких торкнулась проблема конфлікту на сході України (учасниці бойових дій та ветеранки, вдови та матері загиблих воїнів); ЛГБТІК; жінки з інвалідністю; жінки, які живуть з ВІЛ; ромські жінки; сільські жінки та дівчата.

Грантова заявка та процедура подання

Заявки подаються в електронному форматі на електронну адресу grants.wou@pactworld.org  ,починаючи з дати оголошення і до 15 серпня 2020 року, або до моменту вичерпання загального обсягу фінансування Програми. Пакт розміщуватиме інформацію щодо залишку коштів від загального обсягу фінансування Програми на своєму сайті щоквартально, після підписання кожного пакету грантових угод.

У заголовку повідомлення потрібно вказати: № Z4867/FR/APS/1

Всі матеріали та підтверджуючі документи подаються українською мовою.

Повний пакет заявки повинен містити наступне:

·       Підписану титульну сторінку

§   Аплікаційну форму, яку можна завантажити за посиланням http://pactukraine.org.ua/uk/node/8

§   Всі документи, зазначені в аплікаційній формі

§   Описову частину

§   Бюджет, форму якого можна завантажити за посиланням http://pactukraine.org.ua/uk/node/8.

Заявка повинна містити підписаний відповідальною особою титульний аркуш з наступною інформацією: № Z4867/FR/APS/1, назва Програми: «Підтримка ініціатив місцевих жіночих правозахисних організацій, направлених на просування ґендерної рівності, забезпечення прав та розширення можливостей вразливих груп жінок та дівчат», назва організації, яка подає заявку, контактна особа організації: ім’я, посада, адреса, телефон та електронна адреса.

Описова частина заявки повинна бути в форматі MS Word або PDF, з одинарним відступом, шрифтом Times New Roman, розмір 12, та не перевищувати 8 сторінок.

Описова частина заявки повинна бути конкретною, вичерпною та стислою, і включати наступні розділи:

§  Ситуаційний аналіз (2 сторінки)

§  План заходів в рамках проекту (4 сторінки)

§  Очікувані результати (1 сторінка)

§  Управління та персонал (1 сторінка)

Процес розгляду та оцінювання заявки

Оцінювання заявки відбуватиметься в 2 етапи:

1.     Оцінка відповідності кожної заявки згідно критеріїв відповідності в міру надходження заявок;

2.    Повний розгляд заявок зовнішнім експертним комітетом та рекомендації для фінансування раз на квартал до кінця терміну дії конкурсу. Протягом другого місяця кожного кварталу до розгляду зовнішнім експертним комітетом подаються заявки, що успішно пройшли оцінку за критеріями відповідності.

Оголошення переможців здійснюватиметься на третій місяць кожного кварталу.

Критерії оцінки:

Дані критерії будуть використовуватись зовнішнім експертним комітетом для оцінки тих заявок, які були подані на даний конкурс та задовольняють критерії відповідності.

Ситуаційний аналіз Буде оцінюватись обізнаність та розуміння заявником проблем та специфічних потреб цільової групи в національному контексті та на локальному рівні. 30 балів
План заходів в рамках проекту Буде оцінюватись продуманість запропонованого підходу, його зрозумілість та ефективність для досягнення очікуваних результатів. 40 балів
Очікувані результати Буде оцінюватись, як запропоновані заходи сприятимуть досягненню результатів відповідно до завдань проекту Жінки України: залучені, спроможні, незламні 20 балів
Управління та персонал Буде оцінюватись відповідний досвід із виконання схожого проекту, або участі у схожій діяльності; наявність необхідного  персоналу для виконання запропонованих заходів. 10 балів

Важлива інформація

§  Рішення експертного комітету є остаточним та не підлягає перегляду

§  Заявникам буде повідомлено про результати розгляду їхньої заявки письмово електронною поштою.

Запитання?

Зацікавлені організації можуть надсилати запитання щодо даного Оголошення на адресу ел. пошти grants.wou@pactworld.org. Відповіді на всі питання будуть об’єднуватись у єдиний файл «Запитання та відповіді» і розсилатись наприкінці кожного місяця протягом терміну дії Оголошення.

У разі виникнення технічних проблем із завантаженням документів прохання звертатись за електронною адресою grants.wou@pactworld.org.

У темі всіх повідомлень, пов’язаних із цим щорічним оголошенням про реалізацію програм, обов’язково вказуйте його номер № Z4867/FR/APS/1.

Джерело

    У разі виникнення запитань:

grants.wou@pactworld.org

 

8. USAID Проект енергетичної безпеки оголошує початок грантової програми

Дедлайн: до 30.04.2020 

USAID Проект енергетичної безпеки (ESP) працює з Урядом України, приватним сектором та громадянським суспільством для підвищення енергетичної безпеки України, трансформації енергетичного сектору країни у сучасний, орієнтований на ринок та інтегрований з ЄС фактор зростання.

Справжня енергетична безпека вимагає, щоб якісні енергетичні послуги були доступними, надійними та безпечними для всіх українців.

До конкурсу запрошуються:

  • Неурядові організації (НУО), зареєстровані та правочинні згідно з законодавством України (гранти у грошовій та негрошовій формі);
  • державні установи (гранти виключно у негрошовій формі).

Пріоритетні напрямки:

  • Надання допомоги Уряду України для забезпечення усіх громадян доступною, надійною, сталою та безпечною енергією;
  • Підтримка Уряду України в інтеграції до європейських енергетичних ринків шляхом допомоги ключовим державним органам та регулятору у виконанні вимог енергетичного законодавства ЄС, включаючи Третій енергетичний пакет;
  • Зміцнення енергетичної безпеки України завдяки реформуванню конкурентних ринків шляхом відокремлення функцій передачі та розподілу від генерації, а також виробництва і постачання в секторах природного газу та електричної енергії;
  • Створення конкурентних ринків електричної енергії, природного газу та теплової енергії;
  • Збільшення постачання енергії в Україні шляхом сприяння інвестиціям у сектор енергетики завдяки активній участі приватного капіталу та збільшення виробництва відновлюваної енергії.

Приклад грантової діяльності: грант може надаватись неприбутковим організаціям, які проводять навчання для вразливих груп населення, жінок, ветеранів АТО та молоді для удосконалення навичок з встановлення та/або обслуговування обладнання, що використовується у секторі відновлюваної енергетики.
В рамках грантів може забезпечуватись підтримка заходів щодо перевірки концепцій для технологій відновлюваної енергії або прискорення придбання засобів, які можуть сприяти широкомасштабному використанню відновлюваної енергії.

Як подати заявку?

Подача заявок відбувається у два етапи.
На першому етапі заявники подають короткий концептуальний документ (заявку в стислому вигляді) українською або англійською мовами. Грантодавець визначає чи відповідає концептуальний документ цілям ESP.
Якщо концепція заявника отримає позитивну оцінку, в цьому випадку організацію буде запрошено до участі в другому етапі – подання розгорнутої заявки на грантове фінансування.

Кінцевий термін подачі заявок:

30 квітня 2020 року. Грантові заявки оцінюються по мірі надходження.

Суми грантів: від 10 000 до 300 000 доларів США у гривневому еквіваленті. ESP залишає за собою право фінансувати запропоновані проекти повністю або частково.

Строк дії грантового проекту: тривалість запропонованого проекту не повинна перевищувати 24 (двадцять чотири) місяці.

Види грантів:

  • FAA – Контракти на фіксовану суму: кошти, які видано на основі визначених «етапів» або результатів роботи;
  • Спрощений або стандартний грант: грант з відшкодуванням витрат;
  • Негрошовий грант: закупівля та постачання матеріалів/обладнання та/або послуг.

Може застосовуватися також гібрид двох грантів, при цьому найпоширеніший гібрид – контракт на фіксовану суму з часткою в негрошовій формі.

Отримати більш детальну інформацію можна за посиланням.

Також ви можете надіслати запит на електронну адресу UESPgrants@tetratech.com.

ДОКУМЕНТИ: 

https://drive.google.com/drive/folders/1xPNr55wq_H0YhHWFjII1E5msWn4qBeh4

У разі виникнення запитань: UESPgrants@tetratech.com.

 

9. Фінсько-український трастовий фонд

Енергоефективність, відновлювана енергетика та альтернативні види палива

Трастовий фонд забезпечує грантове фінансування для стимулювання співпраці двох країн у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Повна інформація про ФОНД: http://www.nefco.org/work-us/our-services/grants/finland-ukraine-trust-fund

Програма

Ціль Трастового фонду – сприяти співпраці між Фінляндією та Україною та визначити можливості надання консультаційних послуг та інвестицій для проектів у сферах енергоефективності, відновлюваних джерел енергії, виробництва енергії з відходів та створення інтелектуальних енергетичних систем.

Трастовий фонд фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії та управляється НЕФКО.

Місцевий координатор – Держенергоефективності.

Діяльність Трастового фонду буде зосереджена на наступних сегментах:

1. Відновлювана енергія та виробництво енергії з відходів

  • Інтеграція відновлюваних джерел енергії та виробництва енергії з відходів в енергосистеми при забезпеченні стабільності національної системи
  • Використання цих джерел енергії у виробництві електроенергії, а також у секторах опалення та охолодження
  • Збільшення частки електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел та відходів
  • Ефективні логістичні заходи для біоенергетики, утилізація відпрацьованого палива
  • Створення нового національного інструменту фінансування для залучення інвестицій у відновлювану енергетику

2. Виробництво електроенергії та тепла

3. Мережі централізованого теплопостачання

  • Енергоефективність у будівлях, промисловості

4. ІТ-рішення та розподільчі мережі.

5. Розвиток партнерських відносин у контексті програм багатосторонніх розробок та проектів міжнародних фінансових установ:

  • Інтелектуальні енергетика та енергетичні системи, використовуючи наявні чисті джерела енергії

Обсяг та умови фінансування

  • Фінансування демонстраційних проектів може надаватися як грантове фінансування українським підприємствам з наданням переваги МСП (малим та середнім підприємствам) для державних та приватних проектів.
  • Як правило, потрібний власний внесок власників проекту, проте технічна допомога, наприклад, консалтинг та програмне забезпечення, може бути підтримано із покриттям до 100% вартості.
  • Закупівлі повинні бути прив’язані до фінської частки, що означає, що кожен проект повинен мати інтерес у Фінляндії у формі консалтингу, поставок або інвестицій. Рівень фінської частки становить щонайменше 30% від загальної вартості проекту. Вибраними консультантами є, головним чином, компанії, зареєстровані у Фінляндії.
  • Закупівлі, пов’язані з діяльністю, що підлягає фінансуванню, здійснюються у відповідності до Рекомендацій щодо закупівель НЕФКО.
  • Є можливості поєднання грантів з іншими фінансовими інструментами НЕФКО – позики в Investment Fund loansFacilities for Cleaner ProductionEnergy Saving Credits.
  • Кошти будуть використані виключно для фінансування діяльності, яка відповідає критеріям ОДР, встановленим КСР ОЕСР (OECD DAC).
  • Кошти планується виплатити до кінця 2021 року.

Демонстративні проекти

Грантова підтримка може бути поширена на демонстраційні проекти, якщо;

(і) проекти є трансформаційними, інноваційними та впроваджують нові технології на місцевому ринку;

(іі) партнер зобов’язується здійснити проект за допомогою грошового або натурального внеску;

(ііі) проект, імовірно, не буде реалізовано без підтримки цього гранту.

Крім того, демонстративні проекти повинні

  • приносити користь не тільки локально, а й на національному рівні;
  • бути інноваційними;
  • впроваджуватися на основі відомих і перевірених технологій;
  • бути економічно ефективними;
  • бути доступними і не мати негативного впливу на вразливі групи споживачів;
  • підвищувати енергоефективність на рівні системи, підсистеми чи компонентів;
  • бути екологічно стійкими;
  • бути фінансово стійкими після грантової підтримки;
  • бути прикладами найкращих практик та найкращих доступних технологій;
  • бути здатними до мультиплікації.

Технічна допомога

Фінансування для Технічної допомоги (ТД), також окреме, може бути надано різним видам проектів, включаючи послуги програмного забезпечення, законодавчу підтримку та створення інструментів фінансування, ноу-хау, виробництво енергії з відновлюваних джерел енергії тощо.

Фінансування також може надаватися експертним службам для підтримки Держенергоефективності, спираючись на їхні пропозиції, а також надається довгостроковими місцевими фахівцями та консультантами або короткостроковими зовнішніми консультантами. Ці рекомендації охоплюють також ТД та консалтингові проекти.

Зокрема, проекти, які мають право на фінансування ТД та консультаційних проектів, повинні:

  • приносити користь не тільки локально, а й на національному рівні
  • бути прогресивними, демонстративними та інноваційними
  • підвищувати довіру інвесторів до енергетичного сектору
  • підтримувати ратифікацію «чистої» енергетичної політики
  • надавати нові можливості для підтримки політики у сферах співпраці у рамках цього фонду
  • сприяти залученню прямих іноземних інвестицій
  • підтримувати національний інструмент фінансування

Як подати заявку на фінансування з Програми?

Щоб подати заявку на фінансування з Трастового фонду, заповніть Заявку для участі.

Ви можете запросити форму Заявки у формі Word від контактних осіб нижче. Зверніть увагу, що заповнені форми заявки повинні бути подані в електронній формі за адресою: finland.trustfund.proposals@gmail.com.

Для отримання додаткової інформації про Програму, будь ласка, зв’яжіться з нами:

  • Директор Проекту, Яркко Олкінуора (Фінляндія): +358 40 0805056 або jarkko.Olkinuora@fcg.fi
  • Керівник групи, Андрій Левконюк (Україна): +380 97 6405390 або andrew.levkonyuk@fcg.fi

Доступне фінансування з Трастового фонду здійснюється за пропозицією, отриманою від заявників, та її подальшої оцінки Комітетом з оцінки та моніторингу Трастового фонду,затвердженням Інвестиційним комітетом НЕФКО та затвердженням без заперечень Міністерством закордонних справ Фінляндії.

Джерело: http://www.nefco.org/work-us/our-services/grants/finland-ukraine-trust-fund

 ДОКУМЕНТИ:

Щоб подати заявку на фінансування з Трастового фонду, заповніть Заявку для участі.

У разі виникнення запитань:

Для отримання додаткової інформації про Програму, будь ласка, зв’яжіться з нами:

  • Директор Проекту, Яркко Олкінуора (Фінляндія): +358 40 0805056 або jarkko.Olkinuora@fcg.fi
  • Керівник групи, Андрій Левконюк (Україна): +380 97 6405390 або andrew.levkonyuk@fcg.fi