Стартував проект Асоціації ОТГ «Марафон: енергоефективна та безпечна громада»

200

Сьогодні стартував новий проект Асоціації об’єднаних територіальних громад  «Марафон: енергоефективна та безпечна громада».

 Його метою є визначення  успішних практик та можливостей розвитку у сфері безпеки та  енергоефективності громад, а також проблематики впровадження новітніх технологій в ОТГ. Крім того, будуть запропоновані кращі практики для вирішення питань безпеки та  енергоефективності громад.

Веніамін Сітов, голова Мереф’янської ОТГ, голова секторальної платформи Асоціації ОТГ «Безпека в громадах», переконаний, що «Марафон: енергоефективна та безпечна громада» дозволить громадам не тільки ділитися своїм позитивним досвідом одна з одною, а й сприятиме залученню коштів у процеси розвитку ОТГ.

 «Йдеться про донорів та різноманітні гранти, з якими варто попрацювати, підготувати відповідні  проекти, зацікавити їх та залучити до співробітництва», – сказав він.

«Проект, який ми розпочинаємо втілювати у життя, допоможе зібрати та показати ті кращі практики, які вже впроваджено у об’єднаних територіальних громадах, а також  продемонструвати, як це можна реалізувати в інших ОТГ. Марафон має соціально-інформаційне спрямування, оскільки до конкурсу будуть залучені не лише місцева влада і бізнес, а й жителі громад», – розповіла Валентина Полтавець, виконавчий директор Асоціації об’єднаних територіальних громад .

Олексій Рябоконь,  голова Пирятинської ОТГ, голова платформи Асоціації «Адміністративні послуги, е-врядування» вже заявив про готовність Пирятинської ОТГ брати участь у цьому проекті.

«Ми повинні бути сучасними, рухатися шляхом реформ, бо ситуація така: є зміни – отже, ти працюєш, а якщо їх немає, то люди не будуть вірити у те, що реформи дійсно проводяться та що зміни на краще є неминучими. Думаю,  Пирятинська ОТГ стане активним учасником марафону. І ми раді, що саме наша Асоціація є ініціатором цього проекту, адже кожна ОТГ хоче впроваджувати новітні технології у своїй громаді, в першу чергу, задля безпеки своїх мешканців», – наголосив він.

У рамках проекту «Марафон: енергоефективна та безпечна громада»  будуть зібрані кращі практики,  проведені інформаційні заходи, презентації в чотирьох областях України, оголошені конкурси «Енергоефективна громада» та «Безпечна громада».  Під час XI Міжнародної спеціалізованої виставки «Енергоефективність. Відновлювальна енергетика 2018» будуть оголошенні переможці конкурсу та розглянуті важливі питання по термомодернізації муніципальних об’єктів та механізму Еско.

«Ми також хочемо передати свій досвід колегам, сказати їм, що спробувати щось нове заради розвитку варто. Чим більше громад долучиться до проекту, тим швидше вони будуть розвиватися, а тому і процес децентралізації загалом набере більших обертів. Від цього буде користь і для жителів ОТГ, і для всієї України» , – впевнений Григорій Рудюк, голова Новоборівської ОТГ, голова платформи Асоціації ОТГ  «Законодавство для ОТГ».

Марафон відбувається  за підтримки: Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та проекту «Реформи у сфері енергоефективності», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationa-le Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини та представниками бізнесу: компанія «ДАТАГРУП», ТОВ «Ондулін Будівельні матеріали», ТОВ «Золотой Мандарин Квадра».

Координатор проекту: Жанна Пацьора, тел: 0674090775,

ел.пошта: jpatsyora@mediaprice.com.ua