Корінний: В основі роботи Асоціації ОТГ лежать максимальна залученність членів, відкритість та прозорість

142

Перші 159 ОТГ, які утворилися у 2016 році проходили процес свого формування у невизначених умовах. Перед нами постало безліч питань, на які вони не знали де шукати відповіді. Тож, створення Асоціації ОТГ стало дуже логічним та природнім  кроком.

Про це під час брифінгу в УКМЦ розповів Олександр Корінний, голова Всеукраїнської Асоціації ОТГ.

«Друге завдання, яке стояло перед ОТГ – це донесення наших проблем та потреб до центральних органів влади. Стало зрозуміло, що поодинокі звернення окремих  ОТГ – абсолютно неефективні. Асоціація ж дозволяє нам сформувати консолідовану думку та позицію більшості ОТГ України та гідно представити її на державному та регіональному рівнях», – відзначив він. – Тепер, коли держава змінює правила гри під час гри, ми маємо можливість відстоювати свої права та інтереси! Ми вчимося це робити, бо вести діалог з Урядом, міністерствами, комітетами Верховної Ради – не так просто! І робити це ми хочемо не через експертів а персонально – голови громад».

Він також наголосив, що до Асоціації входять голови ОТГ із різними політичними поглядами та уподобаннями.

«За три роки існування Асоціації нам завжди вдавалося знаходити консенсус і діяти лише в інтересах мешканців наших громад, а не політичних партій. Тому ми і наполягаємо на тому, щоб майбутні місцеві вибори до об’єднаних громад відбулися на мажоритарній основі», – підкреслив Корінний.

Як він зазначив, в основі роботи Асоціації лежить максимальна залученність членів, демократичні процедури вироблення позицій Асоціації, а також відкритість та прозорість.

Саме так було сформовано Правління Асоціації, яке сьогодні складається з 12 осіб, а також Рада Асоціації, в яку входять голови регіональних відділень всіх 24 областей.

Окрім того, щорічно Ревізійна Комісія   проводить аудит всієї фінансової діяльності Асоціації, включно з аналізом первинних бухгалтерських документів. А вже найближчим часом планується проведення незалежного фінансового аудиту за три роки діяльності Асоціації.  

«Окремо хочу наголосити, що згідно Статуту, наступного року в березні відбудуться  вибори    голови Асоціації. Голова обирається раз на три роки таємним голосуванням. Кожен голова має рівні шанси очолити Асоціацію, тому що ми Асоціація рівних громад», – додав Голова Всеукраїнської Асоціації ОТГ.